Duyusal yem katkı maddelerindendir. Aromalar, katıldıkları yemin tat ve lezzetini artıran maddelerdir. Yem maddeleri ve karma yemlerin koku ve tadını düzenleyen ve standardize eden, dolayısıyla hayvanlar tarafından tüketimini kamçılayan maddelerdir. Melas ve NaCl gibi yem maddeleri tatlandırıcı ve lezzet artırıcı etki gösterir.Ayrıca kırmızı biberde bulunan kapsaisin sindirim olaylarını olumlu yönde etkileyerek salgı bezlerini uyarır. Böylece dolaylı olarak sindirimi hızlandırır ve yem tüketimini artırır.
En önemli ve en yaygın tatlandırıcı madde melastır. Bunun yanında bazı doğal ve sentetik tatlandırıcılar da vardır. Bunlar; vanilin, sakkarin, kalsiyum siklonat, Na-glutamat (Mono sodyum glutamat), anisoldehid (P-metoksi propenil benzol), eugenol ve birçok meyve ve esterleri şeklinde sıralanabilir.